Vår visjon er å lede an i den blå revolusjonen

Å jobbe strategisk med bærekraft kan faktisk gjøre bedriften din mer lønnsom og hjelpe den å vokse. Det handler ikke bare om å kutte ned på det negative, men også om å være kreativ, skape verdi og håndtere risiko smart. Forretningsverdenen forandrer seg i rekordfart, og det å holde tritt, er nøkkelen til å være konkurransedyktig i framtiden. Ved å følge med på hvordan vi påvirker samfunnet og miljøet, gjør vi oss klare for tøffere krav fra alle kanter – kunder, investorer og myndigheter.

Strategien vår peker ut de bærekraftsmålene vi synes er viktigst, og den forklarer hvordan vi jobber mot disse målene med konkrete handlinger og målbare resultater.

Bærekraftsstrategien vår er en klar veiviser for Aquaculture Innovation. Den hjelper alle i teamet, fra ansatte til ledere, til å ta smarte valg hver dag. Den viser også kundene og investorene våre at vi tar bærekraft på alvor, og at det påvirker hvordan vi driver næring.

FNs 17 bærekraftmål er ikke bare en inspirasjon, men selve fundamentet for alt vi gjør i retning bærekraft. Det er vår måte å sikre at vi jobber for en bedre verden, samtidig som vi vokser og lykkes som selskap.

bærekraft

Arbeidsplasser og anstendig arbeid

Oppdrettsnæringen gir arbeidsplasser til mange mennesker, både direkte (i selve oppdrettsanleggene) og indirekte (i leverandørindustrien, transport, forskning, osv.). Å sikre anstendige arbeidsforhold, rettferdig lønn og like muligheter for alle ansatte er viktig for å oppfylle bærekraftsmål 8. Aquaculture Innovation jobber for å skape et trygt arbeidsmiljø, gi opplæring og utviklingsmuligheter, og respektere arbeidstakeres rettigheter.

 

Økonomisk vekst og bærekraft

Oppdrett vil bidra til økonomisk vekst i lokalsamfunn ved å skape inntekter, skattegrunnlag og forretningsmuligheter. Aquaculture Innovation balanserer økonomisk vekst med miljøhensyn. Bærekraftig produksjon, bruk av ressurser og avfallshåndtering, er avgjørende for å bevare miljøet.

 

Innovasjon og teknologi

Oppdrett kan dra nytte av innovasjon og teknologi for å forbedre effektiviteten, redusere miljøpåvirkningen og skape nye arbeidsmuligheter. Bærekraftsmål 9 oppfordrer til å investere i forskning og utvikling for å fremme teknologisk vekst og innovasjon. I samarbeid med Torghatten Aqua, er Aquaculture Innovation langt fremme i sin FoU-satsing.

 

Inkludering og likestilling

Aquaculture Innovation jobber for å inkludere alle grupper i samfunnet, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, etnisitet eller sosioøkonomisk bakgrunn.

 

Bærekraftig matproduksjon

Oppdrettsnæringen spiller en viktig rolle i å produsere mat, spesielt fisk og sjømat. Ved å produsere på en bærekraftig måte, bidrar vi til å redusere sult og øke tilgangen til næringsrik mat, samtidig som vi tar vare på miljøet.

 

Matsikkerhet og ernæring

Aquaculture Innovation vil bidra til at verden har nok mat, ved å produsere store mengder fisk og sjømat. Dette er spesielt viktig for samfunn som er avhengig av sjømat. Ved å tilby næringsrik mat som fisk, bidrar oppdrett også til bedre og sunnere ernæring for mennesker over hele verden.

 

Bærekraftig bruk av ressurser

Oppdrett må gjennomføres på en måte som ikke tømmer ressursene. Vi må å unngå overfiske, beskytte marine økosystemer og opprettholde balansen i naturen.

 

Lokal økonomisk utvikling

Oppdrettsnæringen skaper arbeidsplasser og økonomisk aktivitet i lokalsamfunn, der anleggene er etablert. Dette kan bidra til å løfte mennesker ut av fattigdom og styrke lokaløkonomien.

 

Bærekraftig forbruk og produksjon

Oppdrettsnæringen har en unik mulighet til å lede an i overgangen til en mer ansvarlig og bærekraftig framtid. Ved å fokusere på materialgjenvinning og sirkulær økonomi, kan næringen redusere det økologiske fotavtrykket og fremme en mer effektiv ressursbruk. Det betyr at vi gjenbruker utstyr og materialer, og forbedrer måten vi produserer på, for å få mindre avfall og forbruk. Videre kan oppdrettsnæringen spille en viktig rolle i å redusere matsvinn, ved å sørge for at overskuddsmat distribueres til de som trenger det mest. Gjennom disse tiltakene, kan oppdrettsnæringen bidra betydelig til målet om ansvarlig forbruk og produksjon.

 

Håndtering av kjemikaler og avfall

Det er viktig at for oppdrettsnæringen forvalter kjemikalier og avfall på en ansvarlig måte. Det betyr å redusere utslippene av kjemikalier til luft, vann og jord betydelig. Næringen må også minimere mengden farlig avfall, og samtidig bli flinkere til å gjenbruke. Videre er det viktig å gjennomføre, for å kutte ned på total avfallsmengden. Gjennom disse tiltakene kan oppdrettsnæringen bidra til en mer bærekraftig framtid.

 

Bærekraftig havforvaltning og livet i havet

Oppdrettsnæringen er dypt avhengig av et sunt og rikt havmiljø for å trives. For å opprettholde dette miljøet, må vi forhindre forurensing ved å redusere utslipp fra oppdrettsanlegg. Næringen har også et ansvar for å begrense forsøpling, spesielt plast, for å beskytte økosystemene i havet. Oppdrettere må opptre forsiktig for ikke å skade det marine økosystemet eller true mangfoldet av sjøliv. Vi må ta aktive skritt for å beskytte dyreliv og korallrev. Produksjonen må balanseres nøye med miljøhensyn, og sikre at havets ressurser utnyttes på en bærekraftig måte. Samarbeid med myndighetene er nøkkelen til å sikre at marine verneområder ikke påvirkes negativt av oppdrettsaktiviteter. Ved å vurdere den totale miljøbelastningen i et område, kan oppdrettsnæringen bidra til å styrke havet som en bærekraftig kilde til matproduksjon og næringsvirksomhet.